• Business Case
  Verstegen Grijpers BV

  Aan het woord Marco Zandee
  Financial controller
 • 1

Binnen de zware industrie is behoefte aan innovatieve IT Oplossingen.  Ieder groot materieel, begint klein. Dat weten de grafische-ontwerpers bij Verstegen maar al te goed. Om aan alle wensen van deze ontwerpers te voldoen, heeft Managed IT een krachtig serverpark geplaatst, ingericht en vervolgens in beheer genomen. 

“Onze medewerkers hebben behoefte aan een krachtige IT-omgeving zonder zorgen waar wij samen met Managed IT continu monitoren of deze voldoet aan de wensen van ons bedrijf”, zegt Marco Zandee, financial controller van Verstegen Grijpers. 

De zogeheten ‘tekenkamer’ wordt gezien worden als dé schakel tussen high-end werkstations en servers. Enorme grafische ontwerpen en grote bestanden zijn hier aan de orde van de dag. De server wordt redelijk 'gekieteld’ als het aankomt op performance.

Uiteraard is de verwachting om ongeacht de intensiteit- en grootte, dit proces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Als backend is o.a. een Data Server beschikbaar gesteld met de benodigde storage en voldoende snelheid, de ontwerper beschikt over een krachtig werkstation met daarop zware tekenpakketten. 

Om binnen deze dynamische-, maar vooral unieke organisatie de processen en data centraal te houden, draait er tevens een virtueel serverpark. Een zogenaamde on-premise omgeving.  “Deze omgeving zorgt ervoor dat de complete kantoorautomatisering voor al onze medewerkers binnen ‘enkele klikken’ toegankelijk is en zij direct in de werkomgeving zitten met daarin uiteraard al de benodigde tools zoals applicaties en (ook persoonlijke) data en e-mail” zegt Marco Zandee. 

Daar waar je zou verwachten dat de intensiteit van de IT-infrastructuur af zou nemen na werktijd, begint de volgende, maar essentiële cyclus: de back-up. 

Een dergelijk allesomvattende IT-infrastructuur kan natuurlijk niet zonder.  “Bij ons worden complete momenten ‘technisch vastgelegd’ en naar meerdere locaties (o.a. een offshore) veilig geborgd. Uiteraard is er een separate back-up server ‘in-charge’ en wordt het geheel samen met Managed IT continu gemonitord.

Een leuke bijkomstigheid is dat Managed IT in hetzelfde industriegebied in Nieuwegein is gevestigd. Wij zijn praktisch buren van elkaar”.  

Klant: Verstegen grijpers
Medewerkers: 50
Gesproken met: Marco Zandee, Financiel controller
Bedrijfsactiviteiten: Verstegen Grijpers is wereldmarktleider op het gebied van zware industriële grijpers (Grabs) voor de overslag van zware materialen en grondstoffen
 • Standaard
 • Titel
 • Datum
 • Willekeurig