• Business Case
  Fokkema Linssen Notarissen


  Aan het woord Astrid Fokkema
  Notaris
 • 1

Alle notariële processen worden uitgevoerd via de veilige Cloud ICT infrastructuur van Managed IT

In een mooi klassiek kantoor aan de Heemraadssingel in Rotterdam is Fokkema Linssen Notarissen gevestigd. Achter deze statige buitenkant gaat een modern notariskantoor schuil. Fokkema Linssen Notarissen staat in Rotterdam vooral bekend om het enthousiaste team van specialisten onder leiding van notaris mr. Astrid C.M. Fokkema-Schutte en notaris mr. Erik Linssen. Samen hebben zij een grote dosis ervaring en deskundigheid op het gebied van Familierecht, Onroerend Goed en Ondernemingsrecht.

Astrid Fokkema, één van de partners van het kantoor, over de samenwerking met Managed IT: “Een aantal jaar geleden zijn wij volledig overgegaan naar de Cloud omgeving van Managed IT. Onze afhankelijkheid van IT was al groot doch als gevolg van de Cloud werd deze afhankelijkheid nog groter. Deze afhankelijkheid heeft ervoor gezorgd dat wij weleens twijfelden over de gemaakte keuze. Op initiatief van Managed IT is er een goed en open gesprek op gang gekomen over de gewenste verbeteringen en aanpassingen aan onze IT-omgeving. Dit heeft geresulteerd in een voortzetting van een ‘hernieuwde’ samenwerking, met een frisse kijk op de IT-toekomst. Eventuele ICT storingen dienen zo eenvoudig en geruisloos mogelijk te worden opgelost. “Een akte die moet passeren kan nu eenmaal niet afhankelijk zijn van de beschikbaarheid van het netwerk”. Hierbij speelt het persoonlijke aspect een belangrijke rol. Wij zien Managed IT dan ook als het vertrouwde gezicht bij ons IT-beheer.

Ook op het gebied van ergonomie heeft het notariskantoor stappen gemaakt. Zo wordt o.a. gebruik gemaakt van de zogeheten Curved Monitor. Het gebogen scherm van een curved monitor kromt zich als het ware om de gebruiker heen. Het creëert een panoramisch effect, waardoor er meer diepte wordt ervaren. Daarnaast is de afstand tussen de ogen en de monitor over het hele scherm gelijk. Dat betekent dat er minder met ogen en hoofd bewogen hoeft te worden en er minder klachten aan hoofd en nek ontstaan. Uiteindelijk draagt deze oplossing bij aan de ergonomie van de werkplek.

De curved Monitor kan ook worden aangesloten op een docking station, zodat een laptop moeiteloos kan worden aangesloten op het scherm. Ook een toetsenbord en muis behoren natuurlijk tot de standaard opties.

Fokkema Linssen Notarissen is een notariskantoor met circa 20 medewerkers van waaronder kandidaat-notarissen en notariële juristen. Zij helpen mensen om tot rechtsgeldige en bindende afspraken te komen, bijvoorbeeld over de koop of verkoop van je huis, het opstellen van een samenlevingscontract of zaken rond je onderneming. IT speelt hierbij een belangrijke rol waarbij alle notariële processen d.m.v. van Qu-BIS softwareapplicaties van Quantaris worden uitgevoerd via de veilige Cloud ICT infrastructuur omgeving van Managed IT, inclusief KPN1 telefonieoplossing en glasvezel internet verbinding.

Klant: Fokkema Linssen Notarissen
Medewerkers: 20
Gesproken met: Astrid Fokkema-Schutte, Partner en Notaris
Bedrijfsactiviteiten: Notariaat, Familierecht, Onroerend Goed en Ondernemingsrecht
 • Standaard
 • Titel
 • Datum
 • Willekeurig