• Business Case
  Agterberg bv


  Aan het woord Johan Huiges
  IT en Applicatiebeheer
 • 1

Private Cloud netwerk koppelt zes vestigingen, 24/7

"We gaan natuurlijk niet graag de bietenbrug op!"

Automatisering werkt op de achtergrond, maar is van wezenlijk belang in onze complete bedrijfsvoering. Zo helpen geautomatiseerde gegevens ons bij een reële prijsbepaling in aanbestedingen. We gaan natuurlijk niet graag de bietenbrug op! En bij een aantal eredivisieclubs is betrouwbare automatisering belangrijk bij de status van de grasmat. De groenbeheerder op locatie maakt via een laptop direct verbinding met ons kantoor, zodat we precies weten wat er nodig is om de grasmat - net als de spelers - in topconditie te krijgen.

Johan Huiges, IT en Applicatiebeheer Agterberg Bedrijven

Agterberg Bedrijven is al jarenlang een tevreden klant van Managed-IT. Het hechte familiebedrijf heeft vier dochterondernemingen die elkaar met hun specialismen goed aanvullen. Managed-IT richtte het centrale systeem op het hoofdkantoor in en zorgde voor een beveiligd Private Cloud netwerk tussen de zes vestigingen, biedt met de Servicedesk 24-7 ondersteuning en treft voorbereidingen voor een periodieke APK-check.

Slimme integratie bedrijfsprocessen

Johan Huiges: “Automatisering is in alle bedrijfsactiviteiten van Agterberg Bedrijven geïntegreerd. We kunnen bijvoorbeeld vanaf elke werklocatie veilig verbinding maken met kantoor om projectgegevens te actualiseren. Altijd up to date dus. Een mooi voorbeeld van efficiency is de geautomatiseerde weegbrug bij Groenrecycling. Vanaf het moment dat de vrachtwagen de weegbrug oprijdt, worden de gegevens automatisch verwerkt tot facturen. Nog zo’n handige IT-oplossing is het ERP-systeem voor projectadministratie, dat gekoppeld is aan onze materieeladministratie. Kosten, opbrengsten en draaiuren worden tegen elkaar afgezet, zodat we precies weten hoe rendabel projecten zijn. Daar kunnen we bij volgende prijsberekeningen mooi op inspelen.”

Samen snel schakelen

“Agterberg is een familiebedrijf uit 1952. De drie broers die het bedrijf nu leiden, steken ook graag de handen uit de mouwen. Ze werken bijvoorbeeld mee op strooiwagens of op de trekker bij paardenevenementen als Jumping Amsterdam. Die sfeer van samen aanpakken kenmerkt ons bedrijf en zien we terug bij Managed-IT. De lijnen zijn kort en samen schakelen we snel. Ze spreken onze taal, kijken wat voor ons werkt en trekken niet standaard iets uit de kast. Ze kennen ons bedrijf goed en weten precies waar alle routers en switches zitten. Met de periodieke APK nemen we onze hele IT omgeving regelmatig goed onder de loep.”

Klant: Agterberg Bedrijven met dochterbedrijven Agterberg B.V., Groenewegen B.V., Maarssen Groen B.V., Groenrecycling Utrecht B.V.
Medewerkers: 170 verspreid over 6 locaties
Gesproken met: Johan Huiges (Projectadministratie, IT en Applicatiebeheer)
Bedrijfsactiviteiten: Grond-, weg- en waterbouw, groenvoorziening voor particulieren, bedrijven en gemeentes, sportaccommodaties en -velden, natuurgras, manegebodems, compostering groenafval
 • Standaard
 • Titel
 • Datum
 • Willekeurig