Cloud varianten

Werken in de Cloud
Werken in de Cloud betekent dat u via een internetverbinding toegang verkrijgt tot de applicaties, bestanden en data waarmee u werkt. Die applicaties en uw bestanden staan op servers ergens in de wereld. Groot voordeel van de Managed IT Cloud is dat u exact weet waar uw gegevens zich bevinden. Namelijk: op onze servers in het Amsterdamse datacenter. Bovendien kunt u altijd rekenen op de hulp van uw vertrouwde Managed IT contactpersoon!

 

De beste Cloud oplossing is voor iedere organisatie anders, aangezien deze afhankelijk is van de algemene en bedrijfsspecifieke applicaties waarvan u gebruikmaakt en van uw voorkeur. Vaak wordt gebruikgemaakt van meerdere Cloud oplossingen tegelijk. Welke oplossing u ook kiest, Managed IT ondersteunt u graag bij het inrichten, onderhouden en beheren van al uw Cloud oplossingen. Wat de verschillende Cloud varianten inhouden, leggen wij hier graag aan u uit.

 

Hosting door Managed IT

Bij hosting neemt u naar behoefte server- en opslagcapaciteit af van ons platform in het Amsterdamse datacentrum. Managed IT is eigenaar van de apparatuur en daarmee verantwoordelijk voor de huisvesting, het onderhoud en het beheer van de systemen. U betaalt voor de capaciteit die u gebruikt en wij zorgen ervoor dat alles altijd up-to-date en optimaal beveiligd is. Bovendien houden we de systemen 24/7 in de gaten.

 

Via een beveiligde internetverbinding zijn uw optimaal beschermde applicaties en bedrijfsdata voor geautoriseerde gebruikers toegankelijk. De applicaties die u gebruikt installeren, onderhouden en beheren wij graag voor u, maar als u zelf de controle over uw applicaties wilt hebben is dat eveneens mogelijk.

 

Uw eigen Private Cloud

Managed IT realiseert graag uw eigen Private Cloud in het Amsterdamse datacentrum of op uw bedrijfslocatie. Uw Private Cloud bouwen wij volledig op maat voor u op virtuele servers die uitsluitend voor uw omgeving gebruikt worden. Uw applicaties, bestanden en bedrijfsdata zijn in uw Private Cloud optimaal beschermd en veilig voor u beschikbaar. Wij zorgen er bovendien voor dat de servers altijd up-to-date en optimaal beveiligd zijn. De applicaties in uw Private Cloud installeren, onderhouden en beheren wij graag voor u, maar als u dat in eigen hand wilt houden kan dat bij Managed IT ook.

 

Software delen in de Managed IT Cloud

Bij Managed IT kunt u ook uitstekend terecht voor het delen van software in de Managed IT Cloud, waarbij de servers, applicaties en data veilig zijn ondergebracht in ons hostingcentrum in Amsterdam. Voorbeelden van deze zogenoemde Software as a Service (SaaS) oplossing zijn branchespecifieke applicaties die u met meerdere (collega)bedrijven gebruikt, maar ook diverse Microsoft toepassingen zoals Microsoft CRM, Skype, Exchange en SharePoint kunt u delen in de Managed IT Cloud. U logt via een beveiligde internetverbinding in op uw eigen toepassingen die zich bevinden op uw eigen, afgeschermde ruimte binnen de gezamenlijke software. Wij zorgen voor het aanschaffen, het beheer en het onderhoud van de techniek. U hoeft dus zelf geen back-ups te maken, updates door te voeren en beveiligingsmaatregelen te treffen.

 

Automatisering in de Publieke Cloud
Bij het delen van software in de Publieke Cloud maakt u online gebruik van een vaak omvangrijke, gestandaardiseerde bedrijfsomgeving in de Publieke Cloud. Ook dit wordt ook wel Software as a Service genoemd. Een bekend voorbeeld hiervan is Microsoft Office 365. Binnen de gezamenlijke software heeft u uw eigen beveiligde ruimte en specifieke inrichting.

 

Een relatief nieuwe IT-ontwikkeling is het gebruik van publieke infrastructuur platformen zoals Microsoft Azure of Amazone. Deze platformen bieden Infrastructuur as a Service (IaaS) met een breed scala aan mogelijkheden. Ook bij het inrichten, onderhouden en beheren van uw Publieke Cloud oplossing ondersteunt Managed IT u graag.

 

Uw voordelen met Cloud oplossingen van Managed IT:

  • Vertrouwd contactpersoon bij Managed IT in elke Cloud variant;
  • Combinaties van Cloud varianten mogelijk;
  • Beveiliging richten wij standaard op hoog niveau in;
  • Altijd up-to-date;
  • Werken met uw eigen bestanden waar en wanneer u wilt;
  • Kostenbesparing door delen van servers, opslagcapaciteit en software;
  • Geen volledig eigen beheer en onderhoud;
  • Schaalbaar en flexibel;
  • Kosten naar verbruik of per gebruiker per maand.

 

Bent u ook toe aan Cloud oplossingen van Managed IT?
Stuur ons een e-mail of bel 030 220 0233.
Onze adviseurs bespreken graag uw mogelijkheden.